Kako vam se na sam Badnjak ne bi nakupilo mnogo posla, božićne kolačiće možete napraviti i tjedan dana ranije. Kolačići koji su zatvoreni u dobroj limenoj kutiji mogu dugo potrajati.
Miris cimeta na blagdanskom stolu
Mi ćemo započeti s ukusnim i mirisnim cimet štapićima.
SASTOJCI:
10 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg mliječne čokolade
125 ml slatkog tučenog vrhnja
30 dkg maslaca
1 mala žličica cimeta
ZA POSIPAVANJE:
15 dkg tamne čokolade
3 žlice ulja
10 dkg prženih i mljevenih oraha, badema, lješnjaka
PRIPREMA:
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokolade, maslac i cimet. Sve zajedno dobro promiješate i stavite da se hladi u hladnjaku 1 sat.
Nakon što se ohladilo sve izmiješati mikserom, staviti smjesu u vrećicu kojoj ćete odrezati vrh.
Na podlozi na koju ste stavili papir za pečenje istiskujete štapiće debljine prsta i dužine oko 6 cm.
Tako napravljene štapiće ostavite preko noći u hladnjaku.
Sljedeći dan rastopite na laganoj vatri čokoladu s uljem.
Š tapiće namočite u čokoladu i zatim ih uvaljajte u mljeveno orašasto voće.
Prvi dan ih obavezno čuvati u hladnjaku.
www.vzaktualno.hr