Miris ovog jednostavnog jela tjerati će vas da ga jedete svaki dan. Ako više ne znate na koji način složiti fini, ukusan krumpir mi vam donosimo ovaj ukusan recept francuskog krumpira.
Francuski krumpir kao glavno jelo
pola kg krumpira
3 jaja
2 dcl kiselog vrhnja
slanina
sol, papar
glavica crvenog luka
Krumpir zajedno sa ljuskom stavite kuhati. Posebno stavite kuhati jaja.
Kad je krumpir kuhan ogulite ga i narežete na ploške.
Jaja također ogulite i narežete na tanke ploškice, a isto napravite i sa slaninom.
Dno vatrostalne posude namažete uljem, stavite sitno nasjeckani luk, zatim red krumpira, red jaja, red slanine te svaki red posolite i poparite.
Na kraju uzmite jedno jaje i izmiješate za vrhnjem te zalijete krumpir.
Pečete na zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva tako dugo dok krumpir ne dobije hrskavu koricu.
Ovako zasitan prilog jedino ide uz finu osvježavajuću salatu.
www.vzaktualno.hr