Uvjeti i pravila korištenja

Portal AKTUALNO.hr nastao je u želji da se na tržištu pojavi kvalitetan dnevni informativni portal. Rezultat je projekta marketinške agencije D Management ostvaren u suradnji s novinarima iz Varaždinske županije. Portal AKTUALNO.hr ponudit će kvalitetne, raznovrsne i aktualne informacije s područja Varaždinske županije, a u skoroj budućnosti i šire. Suglasni ste da korištenjem bilo kojeg dijela portala Aktualno.hr, agencije D Management d.o.o. prihvaćate ove uvjete i pravila korištenja. Dužnost je svakog korisnika da redovito čita uvjete i pravila korištenja, a smatra se da je korisnik opetovanim korištenjem portala Aktualno.hr ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznat s ovim uvjetima i pravilima korištenja, te da ih je u cijelosti razumio. Niti jedan dio portala Aktualno.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje bilo kakvih nezakonitosti.

PORTAL AKTUALNO.hr

Agencija D Management d.o.o.” posjetiteljima s poštenim namjerama osigurava korištenje sadržaja portala Aktualno.hr. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala Aktualno.hr ukoliko ne krše uvjete i pravila korištenja. Portal Aktualno.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kojeg kreiraju posjetitelji, te linkova na vanjske stranice. Portal Aktualno.hr sadržaje objavljuje s poštenim namjerama. Sve sadržaje portala Aktualno.hr koristite na vlastitu odgovornost i Aktualno.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup portalu Aktualno.hr i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je drugačije naznačeno.

AUTORSKA PRAVA

Aktualno.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Aktualno.hr, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je Aktualno.hr povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah ukoliko se eventualno ustanovi istinitost sadržaja žalbe.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Aktualno.hr sadržava linkove na internetske stranice izvan vlastitog portala. Aktualno.hr linkove objavljuje u poštenoj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Aktualno.hr štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Aktualno.hr se obavezuje da će u poštenoj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Aktualno.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internetskom provideru) ili podatke unesene prilikom registracije. Ove podatke Aktualno.hr koristi kako bi imao informacije o profilu korisnika, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje i koristi. Temeljem tih podataka dobivaju se podaci o interesnim područjima i traženim sadržajima. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznate svjetske internetske stranice poput Googlea, Yahoo-a itd. Aktualno.hr obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput imena i prezimena te e-mail adrese, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Aktualno.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Aktualno.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na portal Aktualno.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i zaporku. Aktualno.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji se njime služi. Aktualno.hr je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala. Aktualno.hr zadržava pravilo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio pravila. Korisnik je dužan odmah prijaviti portalu Aktualno.hr neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. Aktualno.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkih računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

DRUGI KOMUNIKACIJSKI SERVISI

Obavezujete se da nećete:
  • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
  • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način povređivati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
  • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
  • uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
  • uploadati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu
  • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
  • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s portalom Aktualno.hr
  • kršiti bilo koji važeći zakon
Aktualno.hr nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave bez obavijesti ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u poštenoj namjeri, a Aktualno.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

PORUKE PORTALA AKTUALNO.HR I SPONZORA

Aktualno.hr može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti portala Aktualno.hr i sponzora.

MODIFICIRANJE I PROMJENE UVJETA I PRAVILA

Aktualno.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira uvjete i pravila. O važnim promjenama i dopunama Aktualno.hr može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu Aktualno.hr smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.