Hoćemo li biti uspješni u mršavljenju ne ovisi samo o hrani koju jedemo, već i kada je jedemo, tvrde rezultati najnovijeg istraživanja.
Voditelji istraživanja, Marta Garaulet i Frank Scheer, istraživanje su proveli nad 420 Š panjolaca tijekom 20 tjedana dijetnog programa, javlja BBC. Sudionici su podijeljeni u dvije grupe – jedna grupa je ručala rano, a druga kasnije tijeko dana. Tijekom ručka obje grupe su pojele 40% ukupnih dnevnih kalorija, a osim vremena kada su to činili svi ostali faktori su bili slični – doručak i večera, potrošnja energije, vrsta hrane, hormoni i vrijeme spavanja.
Nakon 20 tjedana, grupa koja je ručak jela ranije smršavjela je u prosjeku čak 25% više od one druge grupe, radi čega istraživači zaključuju kako je vrijeme obroka itekako bitno!
Osim toga, nikad nije loše za dobru liniju slijediti onu: doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah!
www.timeout.hr/Valentina Juren