Zima je stvorena za kiselo zelje, pa tako i delicije koje se rade od zelja. Sarma, zelje salata, dinstano zelje tek je dio domaće zimske kuhinja. A ove zimske nedjelje odlučili smo se za domaće krpice sa zeljem.
Domaće krpice sa zeljem
ZA TIJESTO:
pola kg brašna (pola glatko, pola oštro)
2 jaja
sol
voda
OSTATAK:
pola kg rezanog zelja
malo masti
30 dkg suhog mesa, pancete ili šunke ( po želji)
PRIPREMA:
Od sastojka za tijesto zamijesite tijesto s time da vode dodajete po potrebi, i složite krpice.
Stavite ih kuhati u blago posljeno kipuću vodu.
Na vruću mast dodati zelje, podlijete sa malo vode, dodate sol, papar, Vegetu i pirjajte dok ne omekša.
Kuhane krpice procijedite i izmješajte sa zeljem.
Suho meso popržite i stavite na krpice.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD