Jednostavni, ukusni i kremasti umak vaše ukućane će oduševiti, a vama skratiti sate provedene u kuhinji s obzirom na to da treba odvojiti tek sat vremena za kompletni nedjeljni ručak.
SASTOJCI:
pola kg svinjskog filea (lungića)
25 dkg šampinjona
vrhnje za kuhanje
luk
1 dcl vina
POSTUPAK:
Lungić narežete na medaljone širine 2 -3 cm i stavite na vruće ulje da poprimi boju s jedne i s druge strane.
Medaljone stavite sa strane, te na isto ulje stavite sitno nasjeckani luk, malo vode i vina te lagano pirjate.
Kad luk prilično omekša, dodajte medaljone da se lagano sve zajedno krčka.
U posebnu posudu stavite na listiće nasjeckane šampinjone i kuhajte ih tako dugo dok njihova voda ne ispari, zatim ih stavite k medaljoni i sve pomiješajte.
Dodajte vrhnje za kuhanje, začine i lagano kuhajte još neko vrijeme.
Uz prilog poslužite pečeni krumpir na ploške.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD