Tradicionalno jelo naših baka nikad ne dosadi. Naša preporuka je da složite veću količinu, one mogu stajati u hladnjaku, a okus drugi dan može biti samo još bolji.
SASTOJCI:
6-7 srednje velikih paprika
pola kg mljevenog miješanog mesa (svinjetina i junetina)
2 veća luka
2 veće žlice riže
češanj češnjaka
Fant mješavina za punjenu papriku
500 ml pasirane rajčice
1 goveđa kocka
PRIPREMA:
Paprike operemo, obrišemo i izdubimo van koštice.
U mljeveno meso stavimo mješavinu začina Fant prema uputama na vrećici, sitno sjeckani luk, sitno sjeckani češnjak.
Rižu kratko prokuhamo ( ne više od 5 min) operemo i dodamo u smjesu.
Po ukusu dodamo još sol i papar.
Tom smjesom punimo paprike, ali pri tome pripazimo da ne natiskamo meso. Ono se prilikom kuhanja nabubri, pa je potrebno ostaviti malo mjesta
U posebnu tavu na vrućem ulju popržimo malo luka i stavimo punjenu papriku da se zapeče sa svake strane.
Nakon toga dodamo pasiranu rajčicu i vode toliko da pokrije malo više od polovice paprike. Stavimo goveđu kocku, posolimo i lagano ostavimo da se krčka sat vremena.
Nakon toga začinimo umak još po želji, a kao prilog preporučujemo pire krumpir.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD