S obzirom na to da je tjedan vegetarijanstva za današnji ručak smo odlučili pripremiti lazanje, i to vegetarijanske! Moramo priznati da smo zaboravili koliko može ukusan biti ručak bez mesa...
SASTOJCI:
2-3 veće crvene paprike
1 manji patlidžan
3 mrkve
2 tikvice
20 dkg šampinjona
2 crvena luka
3 češnja češnjaka
1 limenka crvenog graha
sol
papar
Vegeta
umak od rajčice
15 dkg gaude
POSTUPAK:
Na 10 minuta stavite papriku u pećnici i ispecite ju toliko da se kožica napuhne.
Pustite da se ohlade, ogulite kožicu i nasjeckate papriku na tanke rezance.
Patlidžan narežete na ploške, posolite i pustite da odstoji dok ne pusti vodu. Nakon toga ga operete i prosušite.
Tikvice narežete na kockice, mrkvu, luk, češnjak također.
Š ampinjone očistite i narežete na tanke ploškice.
Na vruće ulju malo popržite luk i češnjak.
Dodajte šampinjone koje malo pirjate, a zatim sve ostalo.
Pustite da provrije i prijate oko 20-tak minuta.
Pred kraj umiješajte grah.
Pustite da se umak ohladi i prema potrebi začinite.
Lazanje umočite u vruću vodu i stavite na dno vatrostalne posude.
Namažite maslacem tijesto, pa stavite umak od rajčice, zatim smjesu od povrća, pa ponovno lazanje.
Postupak ponavljate dok ne nestane povrća.
Na kraju naribajte gaudu i stavite u pećnicu na 25 min/180 stupnjeva.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD