Jesen je godišnje doba kojem se iznimno veselimo zbog raznih ukusnih i zdravih namirnica i delicija koje možemo pripremiti.
Danas smo se odlučili za slatku varijantu: pitu od bundeve.
SASTOJCI:
500 gr mesa bundeve
100 gr maslaca
120 gr smeđeg šećera
200 gr glatkog brašna
2 jaja
90 gr maslaca
1 vrećica instant Digo kvasca
150 gr milerama
1 manja žlica cimeta
PRIPREMA:
Isjeckajte meso bundeve na kockice i stavite kuhati s malo vode i pokrijte dok ne omekša kuhajući na laganoj vatri (cca 15 min).
Pripremite okrugli kalup tako da ga namažete maslacem i pospite brašnom.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Odvojite bjelanjke od žumanjka, dodajte prstohvat soli, pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
Posebno miksajte maslac sa smeđim šećerom, dodajte žumanjke, bundevu koju ste prethodno zgnječili, mileram, cimet, brašno, vrećicu Digo kvasca.
Sve to miksate dok ne dobijete gustu smjesu, a na kraju ručno i lagano umiješajte bjelanjke.
Smjesu izlijte u kalup i pecite 40 min, 180 stupnjeva.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD