Od 22. do 27. studenog hrvatski kuhari i slastičari predstavili su se na jednoj od najvećih kulinarskoj smotri na svijetu – Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu. Na natjecanje je otputovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te tri kuhara i slastičara koji su nastupili u individualnim kategorijama.
Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i predsjednik Saveza Damir Crleni odabrali su članove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod kapom WACS-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza ).
U ponedjeljak, 24. studenog, Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija i Regionalni tim Varaždinske županije predstavili su jela u kategoriji "hladna kuhinja". Oba tima osvojili su brončane medalje za svoj nastup. Slijedećeg dana svoje su radove predstavili sudionici u individualnim kategorijama. Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od svečanog menija od 4 slijeda za jednu osobu te 4 različita finger fooda za šest osoba. Rozaliji Neralić je u istoj kategoriji pripalo srebro, a istu je medalju osvojio i Ivan čukić u kategoriji Kulinarska artistika u sklopu koje je predstavio izložak od voća i povrća.

U srijedu, posljednjeg dana, seniorska reprezentacija pripremala je menu za 110 osoba pred publikom koja se poslužila posjetiteljima sajma Expogast u Restoranu nacija. Za svoj nastup seniori su osvojili srebrnu medalju! Juniorski tim je isto tako posljednjeg dana nastupao pred publikom broncu su osvojili za pripremu buffeta za 12 osoba na zadanu temu.
Hrvatski kuhari i slastičari odsjeli su 50-tak kilometara od Luksemburga, u pitoresknom mjestašcu Bourscheidu, u malom obiteljskom hotelu gdje su se i pripremali za svoje nastupe. Tamo ih je posjetilo Hrvatsko društvo u Luksemburgu za koje su članovi Hrvatskog kuharskog saveza napravili malu kuharsku radionicu i demonstrirali im pripremu slavonskog čobanca, varaždinskog klipiča, marinirani file orade, picek na podravski i srdele na savor te ih time prisjetili na skoro pa već njima zaboravljene okuse hrvatskih jela.

Na sajmu Expogast, gdje se održava čitava manifestacija, uz takmičenja i kulinarske eksponate posjetitelji mogu vidjeti mnogobrojne inovacije iz gastronomskom svijeta i kušati brojne delicije koje su većinom nedostupne u svakodnevnom životu.
Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemlja; 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora. Najprestižniju titulu, najbolji od najboljih u kategoriji Seniorskih nacionalnih timova, ponovno je odnijela reprezentacija Singapura, ispred Š vedske i SAD-a.