ŽK Varaždin i Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede RH, organiziraju edukaciju Obveze subjekata u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača o hrani, u petak, 19. veljače, u 11 sati u ŽK Varaždin.
Na edukaciji će objasniti propise iz područja označavanja zapakirane / pretpakirane i nezapakirane / nepretpakirane hrane koji su na snazi u EU, odnosno Republici Hrvatskoj, s ciljem jednostavne i točne primjene odredbi propisa iz područja informiranja potrošača o hrani.
Subjekte će upoznati s načinom označavanja hrane u prijelaznom razdoblju, razlikama između Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (Narodne novine, br. 63/2011, 79/2011 i 90/2013) i Uredbe (EU) br. 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani te obveznim i dobrovoljnim informacijama o hrani.
Edukacija je namijenjena subjektima u poslovanju s hranom koji potrošačima nude hranu u pretpakiranom obliku (proizvođači, uvoznici, distributeri) subjektima u poslovanju s hranom koji potrošačima nude hranu u nepretpakiranom obliku (slastičarnice, pekare, trgovine, ugostiteljski objekti poput hotela, kampova, restorana, barova, objekata za catering i sl.), mjerodavnim inspekcijama te svim drugim zainteresiranim stranama koje sudjeluju u provođenju zakonodavnih uvjeta u području sigurnosti hrane.
Predavačica će biti Sanja Kolarić-Kravar, voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede RH.
Sudjelovanje na ovoj dvosatnoj stručnoj edukaciji jest besplatno, uz osigurane radne materijale, a prijaviti se možete putem online prijavnice u nastavku, najkasnije do 18. veljače.
www.vzaktualno.hr