Panna cotta ili puding od slatkog vrhnja talijanski je desert, ali je toliko ukusan, lagan i osvježavajuć da se često nađe i na našim tanjurima. Pa zašto ga ne bi i Vi isprobali?
SASTOJCI:
pola litre nezaslađenog vrhnja za šlag
10 dkg krem sira
1 mljevena želatina
1 vanilin šećer
1 žličica meda
PRELJEV
jagode
malo vode
šećer
PRIPREMA:
Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode, izmiješati i pričekati da nabubri.
Vrhnje i šećer staviti kuhati i prije nego li provrije umiješati želatinu.
Lagano miješajte na laganoj temperaturi dok se želatina ne otopi.
Dodajte med i krem sir i miješati dok se sve ne otopi.
Promiješate mikserom na nekoliko sekundi smjesu da se bolje poveže i pustiti 20 min.
Nakon toga pripremite manje posudice koje ste prethodno malo navlažili vodom i izliti smjesu.
Stavite ih u frižider preko noći i nakon toga istresti ih na tanjuriće.
Pripremite preljev tako da prokuhate jagode i šećer te ih štapnim mikserom usitnite.
Dobar tek!!
www.vzaktualno.hr/MD