Na jučerašnjem događaju "Okusi Hrvatske" bilo je mnogo vrsta ukusnog jela, što je nas potaknulo da današnji ručak osmislimo zahvaljujući spomenutoj manifestaciji.
Osim mesa za današnji ručak složiti ćemo mlince sa šampinjonima.
SASTOJCI:
pola kg mlinca
pola kg šampinjona (ili vrganja)
2 veća komada luka
5 dl mlijeka
1 vrećica juhe od gljiva
150 gr Goude
papar
sol
10 dkg šunkerice
POSTUPAK:
Ispržite luk, dodajte gljive i pržite 20 minuta.Dodajte vrećicu juhe od gljiva, promiješajte i ulijte mlijeko i miješajte tako dugo dok se krema ne zgusne.
Mlince samo poparite sa vrućom vodom i složiti pola mlinca na dno pouljene posude. Na njih staviti pola smjese od gljiva i narezane šunkerice. Stavite drugi red mlinca, ostatak gljiva i ostatak šunkerice. Naribanu goudu posipati po mlincima i staviti u pećnice na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Dobar tek!!
www.vzaktualno.hr/MD