Sezona je mandarina, mnogima omiljenog voća koje je, osim što je vrlo ukusno, odličan borac protiv prehlade i stresa.
Svježe mandarine jaaako volimo, a ovoga vam puta predlažemo da od njih napravite lagan i sočan jesenski kolač. Vrlo je zahvalan kad imate neočekivane goste. Može se poslužiti samo kao biskvit, najsočniji je topao, ali djeci je primamljiviji kad se premaže tučenim vrhnjem i posipa šarenim mrvicama.
Recept smo pronašli na portalu Coolinarika.hr.
Sastojci
- 4 velike ili 6 malih mandarina
- 2 jaja
- 1 čaša šećera (može i više)
- 1/2 čaše maslaca
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema
1.
Mandarine oguliti i odvojiti kriške.
2.
Umutiti biskvit i u njega na kraju umiješati mandarine. Nakon kratkog miješanja one će pustiti sok.
3.
Izliti u manju posudu za pečenje i peći na 180 C oko 15-20 minuta. Ukusniji je kad se ne peče predugo jer ostane jako sočan.
4.
Pečeni kolač može se poslužiti sam, izvrstan je topao, možete ga posipati šećerom u prahu, ili premazati šlagom kad se ohladi...
vzaktualno.hr/coolinarika