Jednostavan je za izradu, brzo gotov bez paljenja pećnice i prefinog je osvježavajućeg okusa, napisala je za ovaj kolač na svojoj internetskoj stranici Reci Peci naša poznata gastro blogerica Sandra Gašparić. Nedavno je Sandra bila gošća varaždinske Gradske tržnice i učila nas kako napraviti ukusnu lovačku salata, ništa manje vješta nije ni u pripremi kolača. Ovoga puta prenosimo recept za Oreo cheesecake pa ako još niste odlučili kakav desert poslužiti nakon nedjeljnog ručka, evo ideje:
POTREBNI SASTOJCI:
- 250 g Oreo keksa
- 80 g maslaca
- 400 g krem sira
- 5 žlica šećera u prahu
- 300 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
1. 200 g Oreo keksa treba samljeti. Možete ih i istući batom za meso preko vrećice, ali onda nećete dobiti fine sitne mrvice. Sada odvojite 150 g keksa, a preostale stavite na stranu jer će vam trebati kasnije da njima posipate tortu kada bude gotova.
2. Otopite maslac i pomiješajte ga sa 150 g mljevenih keksa. Dobro promiješajte i dobivenu smjesu prebacite na dno okruglog kalupa za torte. Neka kalup bude najviše 24 cm promjera jer će vam inače torta biti preniska. Kalup prethodno premažite tankim slojem maslaca. Žlicom dobro utisnite podlogu kako bi cijelom površinom bila ravnomjerno raspoređena. Pospremite kalup u hladnjak i držite ga na hladnom dok podloga ne očvrsne.
3. Miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete potpuno čvrsti šlag. Pomiješajte mikserom krem sir za šećerom u prahu. Ukoliko volite slađe kolače, dodajte još šećera.
4. Sada spojite slatko vrhnje i krem sir u jednoličnu kremu. U kremu umiješajte ručno natrgane preostale komadiće Oreo keksa (onih preostalh 50 g).
5. Dobivenom kremom prekrijte podlogu od keksa, poravnajte i posipajte preostalim mrvicama Oreo keksa. Možete dodatno ukrasiti šlagom ukoliko želite. Dobro rashladite i poslužite.
vzaktualno.hr/recipeci