Jučerašnjom svečanom večerom u Hotelu Jezero na Plitvičkim Jezerima završena je „Plitvička rapsodija“, drugo kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019. Ovo kulinarsko natjecanje održano je po prvi puta u organizaciji NP Plitvička jezera i Hrvatskog kuharskog saveza.
Zadatak natjecatelja bio je pripremiti svečanu hladnu platu od svinjskog buta, base (Lički meki sir) i garniture od korjenastog povrća, glavna jela od buta buše (autohtono domaće ličko govedo) te deserte od meda, šljiva i svježeg sira.
Neposredno prije početka službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička Jezera, Tomislav Kovačević i dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Dražen Đurišević. Oni su kasnije najboljim kuharima uručili i vrijedne nagrade za prikazano kulinarsko umijeće.
Na natjecanju su sudjelovali i varaždinski kuhari iz Park Boutique Hotela i Hotela Turist, pa je tako u kategoriji Hladna plata Nikola Domislović iz Park Boutique Hotela osvojio 3. mjesto, dok je Marin Sambolek iz Hotela Turist osvojio 4. mjesto. U kategoriji Toplo jelo Nikola Domislović zauzeo je 2. mjesto, a Marin Sambolek 4. U posljednjoj kategoriji Desert Nikoli je pripalo 4. mjesto, a Marinu 3. U ukupnom poretku, Nikola Domislović osvojio je 2. mjesto, a Marin Sambolek 3.
M.Horvat/www.vzaktualno.hr