Svi volimo čokoladu, a to je potvrdilo i novo britansko istraživanje koje kaže da 9 od 10 ljudi čokoladu obožava, a onaj deseti zasigurno laže!
Još kada je u kombinaciji s orašastim plodovima, vjerujemo kako će nas većina poželjeti krišku ove torte poslije današnjeg ručka.Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat odličan!
Sastojci
• 200 g mljevenog keksa
• 50 g jaffa keksa
• 200 g miješanih orašastih plodova
• 100 g čokolade u prahu
• 100 g maslaca
• 100 ml soka od naranče
• 250 g mliječne čokolade
• 250 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. U jednoj posudi pomiješati sve suhe sastojke: mljeveni keks, jaffa kekse narezane na sitne komadiće, miješane orašaste plodove i čokoladu u prahu.
To umiješati sa 100 grama otopljenog maslaca i 100 ml soka od naranče.
2. Staviti u kalup za tortu (promjera 24 cm), poravnati i staviti u hladnjak na hlađenje dok ne pripremimo ganache.
3. Za pripremu ganache kreme slatko vrhnje zagrijati do ključanja, a potom skinuti s vatre i dodati 250 grama mliječne čokolade izlomljene na komadiće Miješati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4. Ganache preliti preko kore i vratiti u hladnjak da se dobro stegne, najbolje preko noći.
Po želji, ukrasite šlag-pjenom i orašastim plodovima...i uživajte!
Foto: Coolinarika
vzaktualno.hr/zagrebinfo