Spužvice za posuđe, ostaci hrane, sirni proizvodi kojima je istekao rok samo su neki predmeti koje bi trebalo ukloniti, kako se ne bi razvijale bakterije, prenosi Večernji list.
Spužva za posuđe
Postoji nekoliko trikova kako uništiti bakterije iz spužve, ali ipak jednom kada izgleda kao da je potrošna, vrijeme je za novu. Neki ljudi spužvu kuhaju u kipućoj vodi, ali s obzirom na to da je spužva uvijek vlažna, neke bakterije će se i dalje zadržati u njoj.
Ostaci hrane
Ostaci u zdjelicama na dnu hladnjaka mogu biti itekako opasni. Sva hrana bilo kuhana ili ostaci ručka trebali bi se pojesti u roku od tri do četiri dana. Ako hrana na sebi ima plijesan, ona nikako nije za konzumaciju.
Prašak za pecivo
Ako je dugo otvoren ili mu je istekao rok, postoji mogućnost da neće biti upotrebljiv. Najbolje je provjeriti može li se koristiti pomoću jednostavnog testa. Jedna čajna žličica se stavi u jednu trećinu vruće vode. Ako se pojave mjehurići, sve je u redu.
Stari začini
Nakon godinu dana začini gube na okusu. I dalje se mogu koristiti, ali se neće osjetiti njihov pun potencijal.
Zamrznuta hrana
Hrana stavljena u posudicama u zamrzivač ne bi trebala imati puno leda u njoj. Također, ako se ne vidi točno što se nalazi u posudici, bolje je baciti sadržaj.
www.vzaktualno.hr/vecernji.hr