Svi smo više manje ljubitelja palačinki, a još ih više volimo kada su one punjene. Naš današnji prijedlog su pohane punjene palačinke sa mljevenim mesom, koje svakako morate isprobati.
SASTOJCI:
4 klasično pečene palačinke
pola kg miješanog mljevenog mesa
veća glavica luka
sol
vegeta
lovorov list
vrhnje za kuhanje
peršin
PRIPREMA:
Na vruće ulje stavimo luk koji se zatim lagano pirja uz dolijevanje vode.
Mljeveno meso pomiješamo sa začinima i stavimo u tavu s lukom i postepeno dolijevamo vodu.
Nakon pola sata pirajanja dolijemo 1 dcl vrhnja za kuhanje i kuhamo još 10-tak minuta.
U međuvremenu ispečemo palačinke, koje zatim napunimo smjesom mljevenog mesa.
Nakon što ih zarolamo i pričvrstimo, prvo ih uvaljamo u brašno, zatim u jaje i nakon toga u krušne mrvice.
S obzirom da su svi sastojci već gotovi, na kratko ih stavimo u vruće ulje da poprime smeđu boju prvo s jedne, pa s druge strane.
Uz ukusne palačinke poslužimo prilog po želji.
Naša preporuka: kuhani krumpir sa peršinom.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD