Budući da nam prognostičari najavljuju skoro pogoršanje vremena, vrijedi iskoristiti lijep dan, otići nekud u prirodu, šetati, sjesti na koju od terasa, provesti bar dio dana s najmlađim članovima obitelji na dječjem igralištu...Nedjelju možete iskoristiti za brojne aktivnosti, ako imate vremena, naravno, ako ne trebate provesti cijelo prijepodne kuhajući, a onda poslijepodne perući posuđe i pospremajući.
Želite li skratiti vrijeme provedeno za štednjakom, predlažemo da pripremite ovo jelo koje nam preporučuje portal Zadovoljna.hr. Nadamo se da ćete biti zadovoljni i vi i vaši ukućani.
Ovo je jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačije nepce:
Sastojci za 4 osobe
- 450 grama piletine
- 100 grama brašna
- 2 limuna
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica papra
- svježi peršin ili malo bosiljka
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu narezanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina.
3. Narežite jedan limun na kriške.
4. U većoj tavi i na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pirjajte oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatnosmeđu boju.
5. Okrenite piletinu, ulijte pileći temeljac, maslac, češnjak i kriške limuna.
6. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite još 10 do 15 minuta, odnosno dok sredina piletine ne dosegne temperaturu od 75 Celzijevih stupnjeva.
7. Poslužite piletinu s umakom iz tave te po želji dodajte malo nasjeckanog peršina ili bosiljka.
Izvor: zadovoljna.hr
vzaktualno.hr