Posljednje natjecanje četrnaestog izdanja Hrvatskog kuharskog kupa održano je 25. i 26. listopada u Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Natjecanje pod nazivom „Bilogorsko kolo“ po treći puta organizirali su članovi Udruge kuhara i slastičar Bilogore u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar.
U sklopu dvodnevnog događanja, natjecatelji su pri dolasku obišli centar Bjelovara te posjetili Gradski muzej Bjelovar da bi kasnije krenuli s pripremom svečane večere. Sudionici su u ovom kolu imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od ramsteka, svježeg sira i kukuruza, toplo glavno jelo s prilogom od svinjske pisanice, šljiva i tikvice, a slastičarko umijeće pokazali su u pripremi deserta od čokolade, Pâte à Choux tijesta i lješnjaka i to sve za 14 osoba. Za sljubljivanje hrane i vina pobrinula se Vinarija Šipek.
Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz hotela The Westin Zagreb. Do najviše stepenice stigli sa osvojenim drugim mjestima u svakoj kategoriji. Na drugo mjesto plasirali su se Marin Sambolek i Dario Rodeš iz Hotela Turist, Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotel Varaždin. Sve natjecateljske radove vrednovao je tročlani ocjenjivački sud, Branko Čukelj, Vladimir Balent i Marija Kuzminski.
Ovo je bilo peto i posljednje natjecanje ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kuharskog kupa. Nakon natjecanja održanim u Solinu, Plitvičkim jezerima, Vinkovcima, Pregrade te sad u Bjelovaru, preostalo je proglasiti ukupne pobjednike čitavog natjecanja i osvajače Velike kristalne kuhače. Završna svečanost će se održati u Koprivnici, početkom prosinca.
vzaktualno.hr