Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Brzo se priprema: Čokoladni cheesecake za koji ne trebate uključiti pećnicu

Brzo se priprema: Čokoladni cheesecake za koji ne trebate uključiti pećnicu

Lifestyle
17. studenoga 2019.
Alenka Kučić
20221
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Rijetko što nas ostavi bez teksta kao ove dvije riječi: čokoladni cheesecake. Ako još ne moramo niti uključiti pećnicu da bismo pripremili i uživali u ovoj slastici, oduševljenje još je veće

Recept za baš takvu tortu podijelila je Nataša Pralica na svojem blogu Natašini kolači. Ona ističe da je riječ o vrlo ukusnom i kremastom desertu, piše Zadovoljna.hr.

Ukoliko razmišljate što bi slatko pripremili, a volite slastice sa sirom, onda vam svakako preporučujem ovaj čokoladni chessecake, kaže hrvatska blogerica.Velika prednost mu je što se ne peče, jednostavno pratite slijed pripreme i torta će brzo biti gotova.
kolac 5

Sastojci za podlogu torte:
150 grama mljevenog keksa
100 ml mlijeka
100 grama otopljenog margarina ili maslaca
100 grama šećera
100 grama otopljene čokolade za kuhanje

Sastojci za kremu:
400 ml vrhnja za šlag
300 grama krem sira
200 grama otopljene mliječne čokolade
130 grama šećera u prahu

Sastojci za preljev:
150 grama čokolade za kuhanje
150 ml vrhnja za šlag

Priprema:
1. Pomiješajte sastojke za podlogu torte (kekse, mlijeko, otopljeni margarin i čokoladu te šećer) dok ne dobijete ljepljivu, ali kompaktnu smjesu.

2. Podlogu pravilno utisnite u kalup za torte promjera 26 centimetara i stavite u hladnjak da se stisne.

kolac 4

3. Izradite vrhnje za šlag za kremu, ali ga nemojte previše „istući“. Čim šlag postane čvrst (i ne klizi iz posude koju ste nakratko okrenuli), prestanite s miješanjem.

4. U zasebnoj posudi pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Kremi dodajte otopljenu čokoladu, a potom pjenjačom postupno umiješajte šlag.

5. Kremu rasporedite preko podloge torte i ponovo stavite u hladnjak.

6. Napravite preljev za tortu na sljedeći način: u loncu ugrijete vrhnje za šlag na srednjoj temperaturi. Kada smjesa zavrije prelijte je preko nasjeckane čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada ne otopi do kraja.

7. Pustite da se preljev malo ohladi prije nego što ćete ga preliti preko torte.

8. Čokoladni cheeseckae stavite u hladnjak da se stisne na nekoliko sati, a najbolje bi bilo preko noći.

kolac 2

foto (nasl): Nataša Pralica

ak/vzaktualno.hr/zadovoljna.hr

Alenka Kučić 25531 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Što slijedi nakon sjajne pobjede Vatrenih? Doznajte kad je ždrijeb i u kakvoj ga poziciji čekamo
Što slijedi nakon sjajne pobjede Vatrenih? Doznajte kad je ždrijeb i u kakvoj ga poziciji čekamo
Sport
2019-11-17

Sljedeća Vijest

Vukovar
DANAS NA VARAŽDINSKOM KORZU Sjetimo se zajedno žrtve Vukovara
Događanja
2019-11-17
Izdvojeno
Za zeleniju i ljepšu Krapinu – Grad nastavlja s ozelenjavanjem i uređenjem javnih površina
Događanja
27. prosinca 2025.
Jozica
U šumi kod Varaždinskih Toplica pronađeno tijelo nestale 75-godišnjakinje
Crna kronika
27. prosinca 2025.
Jozica
Anđelko Levanić vodit će kuharsku radionicu za zdravu prehranu u varaždinskim školama
Događanja
27. prosinca 2025.
Alenka Kučić
Blagdani u smjenama: žurne službe rade kada drugi odmaraju
Događanja
27. prosinca 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Video & fotogalerija
Novomarofski Božićni bibliobus i Djed Mraz donose osmijehe i knjige mališanima!
Fotogalerija
17. prosinca 2025.
Mališani ukrasili božićno drvce ispred Općine Trnovec Bartolovečki: „Bitno je da se svi družimo i zabavimo!”
Fotogalerija
11. prosinca 2025.
ADVENT V MAROFU Upaljena druga adventska svijeća i obilježena 45. obljetnica KUD-a Marof
Fotogalerija
7. prosinca 2025.
Veliki dan za Gradski muzej Varaždin: Otvoreno 8. Bijenale slikarstva, prvi put izvan Zagreba
Fotogalerija
3. prosinca 2025.
Na Gradskom groblju u Varaždinu odana počast preminulim građanima te preminulim, poginulim i nestalim braniteljima
Fotogalerija
31. listopada 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.