Ako su vam fritule draži desert od krafni, potpuno vas razumijemo! Ova jednostavna poslastica zahtijeva manje truda i vremena, a ovaj recept oduševit će vas na prvu!
POTREBNI SASTOJCI:
400 g brašna
4 žlice šećera
2 jaja
malo soli
1 vanilin šećer
naribana korica limuna
1 naribana jabuka
1 žličica rakije ili ruma
2 jogurta od 180 g
1 prašak za pecivo
malo cimeta po želji
PRIPREMA:
Pomiješati jaja, brašno, šećer, sol, koricu limuna te dodati rum i jogurt. Umiješati sve sastojke da se dobije glatka smjesa. Ukoliko vam se smjesa čini rijetka, slobodno dodajte malo brašna. Smjesu odvajate čajnom žličicom i stavljate u vruće ulje dok se ne formiraju fritule te pržite dok lagano ne požute. Žlicu prethodno umočite u posudu s uljem da se smjesa ne zalijepi za njih. U posudu stavite toliko fritula da se imaju mjesta "napuhnuti" i same okrenuti.
Kada su gotove, treba ih izvaditi da se ocijede na papirnatom ručniku, te ih posipati šećerom u prahu ili poslužiti.
vzaktualno.hr/jutarnji.hr