Bomboloni ili talijanske mini krafne često nose epitet slastice koja je mekana kao perce i nestaje u sekundi!
Tradicionalno se pune kremom od vanilije koju ćemo ovaj put zamijeniti obožavanom Nutellom, a posipaju se kristal šećerom (za razliku od naših tradicionalnih koje se posipaju šećerom u prahu).
Vjerujte nam, ovo je recept kojem ćete se vraćati i vraćati kada vas uhvati želja za slatkim!
Za mini krafne potrebni su nam ovi sastojci:
200 ml mlijeka
1 žlica šećera
6 g instant kvasca
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
prstohvat soli
50 ml ulja
ribana korica jednog limuna ili naranče
3 žumanjka
(ulje za prženje, šećer, Nutella)
Priprema
Mlijeko zagrijte i u njega dodajte šećer i kvasac te ga ostavite 15-ak minuta. Pomiješajte dvije vrsta brašna, nadodajte prstohvat soli i po želji ribanu koricu jednog limuna ili naranče, nadodajte i ulje te tri istučena žumanjka. U to dodajte mlijeko i sve mijesite 10 do 15 minuta.
Tijesto podijelite na kuglice (kuglica neka bude teška otprilike 30 grama i ispast će vam 30 kuglica). Kuglice posložite na krpu koju ste posuli brašnom, prekrijte ih drugom krpom i tako ih ostavite da rastu po 20 minuta sa svake strane.
Pržite ih u zagrijanom ulju sa svake strane i kada poprime zlatnu boju, gotove su!
Izvadite ih na ubrus koji će upiti višak ulja te ih napunite Nutellom. Preporuka je da se jedu tople i ne ostavljaju za sljedeći dan, ali teško da će se to uopće dogoditi!
foto:pixabay
vzaktualno.hr/jolie.hr