U vrijeme karantene nema sumnje da je kreativnost u kuhinji porasla u visine - društvenim mrežama šire se kulinarski trikovi koji štede novac, ali i sastojke.
Kombinacija octa, vode, soli i začina idealna je za omekšavanje mesa kad nemate vremena razmišljati o marinadi za piletinu ili svinjetinu...
Voda koja ostaje u staklenci nakon što pojedemo kisele krastavce postaje sve veći hit, kako za liječenje mamurluka, tako i za brzopotezno kiseljenje povrća ili zamjena za ocat kad ne možemo do trgovine.
Voda od kiselih krastavaca kombinacija je octa, vode, soli i začina idealna za omekšavanje mesa. Dovoljno je preliti meso i ostaviti ga najmanje pola sata, a možete ga ostaviti i preko noći, bilo da se radi o piletini ili svinjetini. Prije pečenja na tavi ili roštilju meso obrišite od viška vode papirnatim kuhinjskim ručnicima.
Višak vode iz staklenke slobodno čuvajte u hladnjaku, a možete je i zalediti u posudicama za led.
ak/aktualnmo.hr/punkufer