Iako nije vrijeme borovnica, možda u zamrzivaču imate vrećicu tog privlačnog voća,a ukoliko nemate sigurno će te ih pronaći u jednom od supermarketa. Osim što lijepo izgledaju i karakterističnog su okusa, borovnice mogu spriječiti množenje bakterija i djelovati protuupalno pa ih je zato poželjno konzumirati u zimskim mjesecima. Pored toga, posjepušuju cirkulaciju i sadrže sastojke koji štite od mrene i noćnog sljepila.
Slastice u kojima se nalaze borovnice, ukoliko ih naravno volite,oduševit će vas svojim okusum i svježinom. Donosimo vam prijedlog za savršeni nedjeljni desert...
Š umsko plavetnilo
Sastojci
15 dag piškota, 12 dag maslaca, 50 dag svježeg sira, 20 dag šećera u prahu, 2 bjelanjka, 2 dl slatkog vrhnja, 1 instant želatina, 500 dag borovnica
Priprema
Tijesto
Piškote stavimo u vrećicu i izmrvimo valjkom. Mrvljenim piškotama dodamo otopljeni maslac i zamijesimo. U kalup za torte stavimo prozirnu foliju, žlicom utisnemo tijesto na dno te stavimo u hladnjak da se stvrdne.
Krema
U ocijeđeni sir umiješamo želatinu, tučeno vrhnje i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Kremi dodamo ocijeđene borovnice i šećer u prahu te premažemo tijesto. Tortu pospemo šećerom u prahu i ukrasimo borovnicama.
Dobar tek!
Izvor: Ciklus - Večera za 5
www.vzaktualno.hr