Mnoge žene imaju problema sa izradom tijesta za princes krafne, zato vam donosimo recept koji će otjerati sve vaše strahove, no bitno je se strogo držite recepta, barem tako tvrdi Ivančica koja nam ga je i poslala.
TIJESTO:
100 g maslaca
1 vanilin šečer
zrno soli
150 g brašna
4 jaja
KREMA:
9 žlica šečera
2 pudinga u prahu od čokolade
50 g čokolade
150g maslaca
1 vrečica želatine u prahu
2 žlice vode
1 žlica ruma
KREMA 2 (ukoliko želite, ali može i bez nje)
1 vrećica šlag pjene
ČOKOLADNA GLAZURA:
50 g čokolade
2 žlice ulja
POSTUPAK:
TIJESTO:
Kada je mlijeko prokuhalo smanjite vatru i uspite brašno, te brzo miješajte na laganoj vatri.
Miješajte dok vam se ne stvori kompaktna masa i tijesto se počne odljepljivati od dna posude, par puta ga pomiješajte kao da pržite tijesto, i onda ga sklonite sa vatre.
Ovu smjesu pustite da se malo ohladi, ali ne skroz, neka bude lagano topla.
Nakon toga u smjesu stavite jaja, ali jedno po jedno i dobro umiksajte (jako je bitno da se dodaje jedno po jedno jaje).
U početku dok budete dodavali prva dva jaja smjesa će vam biti mrvičasta, ali to je normalno.
Nakon što ste dodali zadnje jaje smjesa vam mora biti kompaktna.
Obložite lim pek papirom i štrcajte na štrcaljku tijesto u obliku ružice(ako nemate štrcaljku možete i sa žlicom napraviti male hrpice).
Od ove će vam smjese ispasti 20 komada krafnica.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta na srednju prečku.
Dok su još vruće izvađene iz pećnice odrežite im vrhove.
Odrezane vrhove prelijte čokoladnom glazurom ili posipajte šećerom u prahu.
KREMA:
U vrući puding dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi. U tu smjesu odmah dodajte i maslac.
Otopite želatinu u vodi i rumu i lagano zagrijavajte.
U još toplu kremu umiksajte želatinu i stavite kremu na hlađenje.
Čokoladnu kremu naštrcajte na donji odrezani dio krafne.
Zatim preko čokoladne kreme dodajte šlag (ako hoćete, ali nije obavezno).
Preklopite gornjim djelom krafne koje ste prelili čokoladom.
SAVJET:
Kremu možete raditi i sa pudingom od vanilije i bijelom čokoladom.
Dobar tek!!!
I nama se ove krafne izmamile sline u usta, stoga ćemo ih prvom prlikom iskušati.
Zahvaljujemo se Ivančici iz Gornjeg Orješja na ovom ukusnom i slatkom receptu.
Ako imate svoj omiljeni recept koji želite podijeliti sa nama šaljite nam ga na urednik@vzaktualno.hr i osvojite nagrade.
www.vzaktualno.hr