Jutarnju maglu i malo niže temperature nedjeljnjeg jutra zasladite novim slatkim receptom za kolačić „ledeno nebo”. Jednostavan recept oduzeti će vam sveukupno sat vremena, a okus ovog kolača je „želim još”.
Pripremu započnite tako da odvojite 7 bjelanjaka od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte u snijeg, kako biste napravili biskvit, a žutanjke ostavite za kremu. Kada dobijete snijeg, dodajte 2 jušne žlice šećera, 5 žlica brašna i 2 žlice gustina. Usitnite šaku lješnjaka ili badema i dodajte u mješavinu za biskvit. Tepsiju namažite uljem i pospite brašnom, dodajte dobivenu smjesu i pecite na 160 stupnjeva dok biskvit ne dobije žuto zlatnu boju. Pečeni biskvit pikajte s vilicom i prelijte s 1 dcl mlijeka i ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme u 7 žumanjaka dodajte 4 jušne žlice šećera, 2 vanilin šećera i 6 žlica gustina. Pomiješajte sve zajedno i iskuhajte u 7 dcl mlijeka. Kada se krema ohladi dodajte jedan cijeli margarin i izmiksajte. Dio kreme, otprilike polovicu odvojite u drugu zdjelu i dodajte 4 reda čokolade za kuhanje, sjedinite i dodajte na bijelu kremu.
mčaržavec/vzaktualno.hr