Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Oduševite svoje ukućane blagdanskim linzerima u nešto drugačijoj izvedbi – s pistacijama i brusnicama!

Oduševite svoje ukućane blagdanskim linzerima u nešto drugačijoj izvedbi – s pistacijama i brusnicama!

Lifestyle
5. prosinca 2021.
andra
524
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Ovih blagdana napravit malo drugačije, svima omiljene Linzere. Premazani glazurom i ukrašeni brusnicama i pistacijama doslovno vrište Božić.

U nastavku donosimo recept s bloga Tirkizna za kojeg će vam biti potrebno oko pola sata.

SASTOJCI

250 g brašna
60 g šećera
1 jaje
120 g hladnog maslaca
korica jednog limuna
prstohvat soli

Glazura
120 g šećera u prahu
sok pola limuna
50 g suhih brusnica
30 g neslanih pistacija
Džem od višanja ili trešanja

UPUTE ZA PRIPREMU

Za tijesto pomiješajte brašno, šećer, koricu limuna, sol i jaje. Dodajte hladni malsac narezan na kockice i izmrvite sve rukama da dobijte smjesu nalik pijesku. Na kraju dodajte jaje i umijesite glatko tijesto. Mijesite čim kraće.

Od tijesta oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjeloj radnoj površini, na debljinu od cca 3 mm. Izrezujte kalupom oblike po želji, a svakom drugom u sredinu izbušite rupu ili oblik po želji.

Upalite i ugrijte pećnicu na 170 C. Keksiće pecite u većem kalupu s manjim razmakom 10 minuta. Keksići moraju ostati bijeli, pazite ako vam je prejaka pećnica (pecite 8 minuta). Ohladite.

Pistacije i brusnice usitnite (ne presitno, neka budu komadići).

Keksiće bez rupe premažite džemom, pa spojite s keksićima s rupom.

U međuvremenu pripremite glazuru. Šećer u prahu pomiješajte sa sokom od limuna. Dobit ćete finu, gustu teksturu glazure. Stavite je u slastičarsku vrećicu ili u običnu vrećicu kojoj ćete jedan kraj škarama odrezati vrh (rupica mora biti zbilja mala).

Keksiće uz pomoć slastičarske vrećice premažite glazurom i pospite nasjeckanim brusnicama i pistacijama. Uživajte!

vzaktualno.hr/tirkizna.com

andra 3652 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Donosimo nove termine cijepljenja za naredni tjedan!
Događanja
2021-12-05

Sljedeća Vijest

Advent u Marofu – paljenje druge svijeće, sajam i godišnji koncert KUD-a Marof
Događanja
2021-12-05
Izdvojeno
Zbog gužvi na A1: Kreće proširenje autoceste i novi sustav naplate
Hrvatska i svijet
22. srpnja 2025.
Alenka Kučić
Smart City Lepoglava: Grad dobio više od 19.000 eura za sigurniji promet
Događanja
22. srpnja 2025.
Jozica
Njihov je dan: Magdalena, Marija, Manda i Magda sretan vam imendan!
Lifestyle
22. srpnja 2025.
TVarjacic
VREMENSKA PROGNOZA: Nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, poslijepodne razvedravanje, uz toplije temperature
Hrvatska i svijet
22. srpnja 2025.
TVarjacic
Video & fotogalerija
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Bogatim programom proslavljen blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog
Fotogalerija
14. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Sedamdesetak varaždinskih višebojaca uživalo u kupanju, druženju i zabavi u Novom Vinodolskom
Fotogalerija
7. srpnja 2025.
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.