Već dugo nismo podijelili s vama recept za juhu, a svi znamo kako ona u nedjelju najbolje odgovara našem organizmu, posebno ako se u subotu zabavljalo dugo u noć. Ovog puta vam umjesto klasičnih rezanci u juhi donosimo - jetrene knedle.
Okrepljujuća goveđa juha s jetrenim knedlima
SASTOJCI ZA JUHU:
1 l vode
30 dkg govedine
2 mrkve
1 korijen peršina
malo poriluka
začini
SASTOJCI ZA JETRENE KNEDLE:
1 glavica manjeg luka
1 češanj češnjaka
1 žlica začina
5 većih žlica pšeničnog griza
1 manja žlica slatke paprike
pola dcl ulja
1 jaje
20 dkg pilećih jetrica
malo peršin
POSTUPAK:
U 1 l malo posoljene vode kuha se govedina u komadu 1h. Nakon toga staviti povrće za juhu i začine te kuhati sve zajedno još najmanje 1h i 15min.
U međuvremenu pripremimo jetrene knedle:
Na ulju popržite sitni sjeckani luk i stavite protisnuti češnjak.
Pileća jetrica oprati, ocijediti i osušiti te usitnite u multipraktiku.
Njima dodajte ohlađeni luk i nasjeckani peršin (može i onaj suhi već nasjeckani kupovni).
Sve zajedno dobro izmiješajte.
U posebnu posudu dodajte smjesu s jetricama, začine, jaja, griz i mljevenu papriku.
Sve skupa dobro promiješajte.
Gotove knedle ostavite pola sata da se svi sastojci dobro spoje i natope.
Nakon što je juha gotova i lagano krčka, sa žlicom stavljate jetrene knedle.
O veličini jetrenih knedli odlučujete sami. Mi obično stavimo velike tako da u svaki tanjur stavimo po dvije knedle.
Knedle u juhi kuhate cca 15-20 min.
Dobar tek
www.vzaktualno.hr/MD