Vikend je rezerviran za veliku dozu slatkog, a recept u kojem je Nutella glavna zvijezda, podijelila je za Divu Jelena Paradžiković. Iako su i cheesecake i Nutella sami po sebi odlična ideja, još bolje zvuče kad dolaze u kombinaciji.
Sastojci za biskvit
• 70 g margarina (otopljenog)
• 300 g mljevenog keksa
• 2 žlice Nesquika
• 100 ml mlijeka
Sastojci za kremu
• 500 g mascaropne sira
• 50 g šećera u prahu
• 4 žlice Nutelle
• 500 ml slatkog vrhnja
Sastojci za ganache
• 150 g mliječne čokolade
• 60 g čokolade za kuhanje
• 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Za biskvit pomiješajte mljeveni keks sa Nesquikom i dodajte otopljeni margarin i mlijeko. Kada sve pomiješate, utisnite to na pek-papir koji ste stavili u kalup. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje, nemojte ga previše umutiti. U mascarpone polako dodajte izmiksano slatko vrhnje. Kada ste sve sjedinili, kremu podijelite na dva dijela, jedan dio ostavite kakav je, a u drugi dodajte četiri žlice Nutelle i izmiksajte.
Na biskvit složite tamnu kremu, a zatim bijelu. Stavite u hladnjak na hlađenje.
Ganache napravite tako da slatko vrhnje stavite na vatru i dodate čokoladu uz stalno miješanje dok čokolada skroz ne otopi. Kada se čokolada ohladi, lagano ju istresite na tortu.
foto: Instagram jelenaparadzikovic_
vzaktualno.hr/diva.vcecernji.hr