Lagana torta na hrskavoj podlozi od cornflakesa i badema, s mekanom kremom od sira i obilno nadjevena višnjama... Odlična slastica koja bi vas i vaše ukućane i goste mogla doista oboriti s nogu.
Recept smo za vas pronašli na portalu Moja kuhinja.
Sastojci:
Za podlogu:
-150 g bijele čokolade
-30 g maslaca
-100 g badema (sjeckani na listiće)
-75 g cornflakesa
Za kremu:
-5 listića bijele želatine
-2 žumanjka
-100 - 150 g šećera u prahu
-200 g kremastog sira npr. Philadelphia
-150 g punomasnog jogurta
-ribana korica limuna
-2 bjelanjka
Za nadjev i dekoraciju:
-1 staklenka kompota od višanja (bez koščica)
-šećer po ukusu
-oko 3 žlice gustina (kukuruznog škroba)
-čokoladna dekor srca
Priprema:
Za podlogu otopiti čokoladu na pari, maslac omekšati. Bademe popeći u tavi bez masnoće, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, cornflakes usitniti po potrebi i izmiješati s bademima.
Umiješati čokoladu i maslac. Sastaviti sve sastojke i dobro izmiješati.
Masu rasporediti na dno kalupa promjera 26 cm prekrivenog papirom za pečenje i poravnati.
Odložiti u hladnjak da se stegne.
Za pripremu kreme potopiti želatinu. Žumanjke kremasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati sir, jogurt, limunovu koricu i sve dobro umutiti.
Želatinu ocijediti, i otopiti je na laganoj vatri. U želatinu dodati 2 žlice kreme, dobro izmiješati i umiješati u preostalu kremu.
Bjelanjke ulupati u čvrst snijeg, i prije nego što se krema počne želirati, lagano umiješati u kremu.
Kremu nanijeti preko podloge i poravnati.
Ukuhati višnje sa šećerom (dok ne zavrije), u malo soka razmutiti gustin i time zgusnuti višnje. Ohladiti smjesu i nanijeti je preko kreme.
Tortu hladiti minimalno 2 sata. Zatim ukloniti obruč kalupa, prebaciti tortu na pladanj i dekorirati.
screenshot/youtube
vzaktualno.hr/mojakuhinja.net