Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Kolač od jabuka koji će osvojiti vaša srca i nepca – malo sastojaka, jednostavna priprema

Kolač od jabuka koji će osvojiti vaša srca i nepca – malo sastojaka, jednostavna priprema

Lifestyle
17. rujna 2023.
Jozica
1700
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

I ovu nedjelju donosimo vam recept za brzi i jako fini kolač koji je hit svakog rujna. Osam sastojaka, desetak minuta pripreme i 40 minuta u pećnici dovoljni su da ovaj čarobni kolač od jabuka osvoji srca i nepca.

Ono što ga čini posebnim jest tehnika pripreme. Naime, ovaj kolač ne zahtijeva baš nikakvu tekućinu. Dovoljno je tek pomiješati gris, brašno, šećer, prašak za pecivo i vaniliju, sastojke rasporediti po posudi za pečenje, a zatim ih prekriti ribanim jabukama. Sok iz jabuka suhim će sastojcima pomoći da stvore biskvit, a vi ćete u rekordnom roku uživati u genijalnoj jesenskoj slastici.

Sastojci:

1 čaša grisa

1 čaša oštrog brašna

1 čaša šećera

1 paketić prašak za pecivo

1 paketić vanilin šećera

Jabuke po potrebi i želji

Cimet po želji

Maslac po potrebi

Napomena: Upotrijebi čašu od 2,5 dl

Priprema:

U dublju posudu dodaj jednu čašu brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera. Dodaj i jedan paketić praška za pecivo i paketić vanilin šećera. Sve suhe sastojke pomiješaj. Dno posude za pečenje naulji i posipaj brašnom da se kolač ne zalijepi, a zatim preko svega rukama posipaj suhu smjesu (griz, šećer i brašno). Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno posude za pečenje. Preko suhe smjese posipaj obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta. A preko jabuka ponovno posipaj suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekriješ. Postupak ponavljaj sve dok imaš jabuka i suhe smjese. Na kraju po kolaču naribaj maslac i stavi ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidiš da je dobio lijepu zlatnu boju.

Napomena! Predložene količine su ovdje isključivo informativno. Inače koju god veličinu čaše/šalice iskoristiš recept će biti dobar. Samo pripazi da su omjeri namirnica raspoređeni u pravilnim trećinama.

vzaktualno.hr / gastro.24sata.hr

Jozica 838 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Varteks se vratio nakon šokantog gola u odličnoj utakmici, uz veliku podršku navijača!
Sport
2023-09-17

Sljedeća Vijest

Gradonačelnik Škvarić potpisao Ugovor o kulturnoj suradnji s načelnikom slovenske Općine Ormož
žNaslovna
2023-09-17
Izdvojeno
Ljeto u Varaždinu: elektronska glazba, craft piva i folklor u jednom vikendu
Događanja
4. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
U Županijskoj skupštini 4. Jagićevi dani, glavna tema – umjetna inteligencija
Događanja
4. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Na sjeveru Hrvatske rođene 53 bebe – u OB Varaždin na svijet došlo 20 mališana
Hrvatska i svijet
4. srpnja 2025.
Ivana
Ministar Habijan: “Ne idem na koncert, ne mogu zeznuti svoju ekipu”
Događanja
4. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Video & fotogalerija
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.