Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je ukusan kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.
Recept smo preuzeli s portala Zadovoljna.hr, najčitanijeg ženskog lifestyle portala.
Sastojci za tiramisu s kestenom:
-100 grama šećera u prahu
-3 dcl slatkog vrhnja
-200 grama kesten-pirea
-400 grama mascarponea
-2 dcl jake crne kave
-5 velikih žlica amaretta
-piškote
-kakao
Tiramisu s kestenom - priprema:
Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dcl slatkog vrhnja i blendajte kratko dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.
Od preostalih 2 dcl slatkog vrhnja istucite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i promiksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga špatulom, kuhačom ili žlicom povežite s kremom.
U tanjuru ili zdjelici pomiješajte kavu i amaretto. Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kave i amaretta, rastrgajte i stavite na dno čaše. Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota pa žlicu kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu.
SAVJET:
-umjesto amaretta možete korisititi rum
-ako vam serviranje u čašicama nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji
Vjerujemo da ćete uživati u ovom ukusnom desertu koji smo pronašli na portalu Zadovoljna.hr.
foto: pixabay (ilustracija)
vzaktualno.hr/zadovoljna.hr