Uskrs nam je sve bliže pa je vrijeme da se krene razmišljati o uskršnjem stolu i odabiru savršenih slastica kojima ćete razveseliti ukućane i goste. Stoga miss7 donosi recept za prefinu tortu od mrkve koja bi mogla biti pun pogodak, a možete ga isprobati već danas.
Ovaj je kolač super sočan, ukusan i jednostavno mami na repete! Osim toga, izgleda lijepo i savršeno će se uklopiti u ostatak ponude na uskršnjem stolu. Recept nije previše zahtjevan, a tijekom pripreme dopuštena je i određena doza vlastite kreativnosti.
Sastojci za tijesto:
225 g brašna pola paketića vinski kamen praška za pecivo 300 g smeđeg šećera 1 žličica ekstrakta vanilije pola žličice soli 3 žličice cimeta 250 ml suncokretovog ulja 4 jaja 375 g mrkve 100 g nasjeckanih badema 50 g jezgri oraha, usitnjenih
Za preljev: 150 g šećera u prahu 100 g rastopljenog maslaca 200 g punomasnog krem sira pola žličice ekstrakta vanilije
Priprema: Zagrijte pećnicu (gore/dolje) na 175 stupnjeva. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet pa zatim umiješaj ulje. Dodajte jedno po jedno jaje i miksaj. Ogulite mrkvu, operite je te naribajte. Umiješajte je u tijesto zajedno s bademima.
Podmažite okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obložite papirom za pečenje. Tijesto izlijte u kalup i pecite sat vremena, malo prekrijte pred kraj i ostavite da se ohladi u kalupu. Za preljev rastopite maslac, ostavite da se ohladi i umiješajte šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto. Kolač od mrkve pažljivo prepolovite poprečno i zagladite oko 1/3 preljeva na donjem dijelu, a s preostalom kremom ravnomjerno premažite na i oko torte.
Po želji možete ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.
Foto: screenshot YouTube
vzaktualno.hr/miss7.24sata.hr