Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Savršen desert za kojeg nećete morati paliti pećnicu! Nutella cheesecake zadovoljit će i najveće ljubitelje slatkog!

Savršen desert za kojeg nećete morati paliti pećnicu! Nutella cheesecake zadovoljit će i najveće ljubitelje slatkog!

Lifestyle
16. travnja 2023.
Jozica
851
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

S proljećem se budi i naša neutaživa želja za slatkim, a danas vam predlažemo jednostavan i ukusan desert s portala 24sata za koje nećete trebati paliti pećnicu!

Cheesecake je popularan desert koji dolazi u mnogo različitih varijacija, a svakako jedan od ukusnijih je onaj gdje je sparen s Nutellom.

Sastojci (za kalup promjera 16 cm):

Za bazu: 150 g Oreo keksa 40 g Nutelle 40 g rastopljenog maslaca 30 g tostiranih lješnjaka

Za punjenje: 2 jaja 50 g šećera 250 g mascarponea 60 g krem sira 5 g želatine 80 g Nutelle 40 g tamne čokolade 2 dl šlaga

PRIPREMA:

  1. Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i tostirane lješnjake. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješnjacima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.
  2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 min kuhajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.
  3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka umiješamo i polovicu šlaga.
  4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.
  5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 minuta u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje par sati ili preko noći.
  6. Ukrasimo po želji.

vzaktualno.hr/miss7gastro.24sata.hr

Jozica 913 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Varaždinci biraju novi saziv Gradskog vijeća, građansku dužnost obavio i Habijan
Politika
2023-04-16

Sljedeća Vijest

IZBORNI JE DAN I čelnik Varaždina izašao na izvanredne izbore za Gradsko vijeće
Politika
2023-04-16
Izdvojeno
Najavljen Špancir Kup 2025: Stiže više od 600 nogometaša iz 50 klubova
Sport
13. kolovoza 2025.
Alenka Kučić
Koliko košta život u Hrvatskoj? Srpanjska potrošačka košarica donosi zanimljive brojke
Hrvatska i svijet
13. kolovoza 2025.
Alenka Kučić
U Ivancu završena gradnja nogostupa i novog parkirališta
Događanja
13. kolovoza 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Hrvati vole dijeliti lijekove, stručnjaci upozoravaju da to baš i nije pametno
Hrvatska i svijet
13. kolovoza 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Video & fotogalerija
Župan Stričak: Svima koji su sudjelovali u najvažnijoj bitci u povijesti hrvatskog naroda, u Oluji, veliko hvala!
Fotogalerija
4. kolovoza 2025.
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Bogatim programom proslavljen blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog
Fotogalerija
14. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Sedamdesetak varaždinskih višebojaca uživalo u kupanju, druženju i zabavi u Novom Vinodolskom
Fotogalerija
7. srpnja 2025.
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.