Iako ih u dućanima možemo kupiti tijekom cijele godine, sada možemo nabaviti i one domaće pa su tako slasne jagode trenutno i najveći hit u spremanju deserata. Među brojnim slasticama od jagode u posljednje vrijeme najpopularniji je tradicionalni kineski street food desert tanghula.
Ovaj popularni desert zapravo predstavlja voće obloženo šećerom i nanizano na bambusove ražnjiće. Ono što volimo kod tanghulua je efekt iznenađenja. Nakon što zagrizete hrskavi sloj stvrdnutog šećernog sirupa, osjetit ćete svima omiljeni okus jagode, a upravo je ovaj spoj ono što ovaj desert čini tako posebnim - piše Gastro 24sata.
Sastojci:
Domaće jagode Šećer Voda
Za pripremu sirupa koristite šećer i vodu u omjeru 2:1.
Priprema:
- Operite, osušite i narežite jagode.
- Nabodite ih na jedan kraj ražnjića.
- Kuhajte vodu i šećer zajedno na srednjoj vatri dok ne dobijete sirup.
- Isprobajte svoj sirup tako što ćete umočiti štapić u sirup, a potom u ledenu vodu. Znat ćete da je sirup spreman, ako se odmah stvrdne u ledenoj vodi.
- Umočite jagode u sirup i odmah ih stavite na papir za pečenje da se ohlade i stvrdnu (ili ih umočite u ledenu vodu da se stvrdnu).
vzaktualno.hr/gastro.24sata.hr