Natjecanje Badela 1862 u posluživanju pića i pripremi koktela, ove godine privuklo je preko 500 natjecatelja iz Hrvatske i Makedonije. Po prvi puta sudjelovali su i barmeni iz Sjeverne Makedonije.
Finalni dio Badel 1862 Masterclass Cupa okupio je 25 stručnjaka iz ugostiteljske industrije, uključujući ugostitelje, barmene i konobare, koji su se kvalificirali na regionalnim natjecanjima. U ekskluzivnom zagrebačkom klubu Mint, sudionici su još jednom pokazali svoje znanje i vještine u posluživanju pića i pripremi koktela. Na Badel 1862 Masterclass Cup stiglo je 500 prijava na temelju kojih se u natjecanje kvalificiralo 25 finalista - piše Večernji list.
Davor Kaić iz Zagreba, koji je prošao u finale putem regionalnog natjecanja u Rijeci, osvojio je naslov najboljeg. Na drugom mjestu nalazi se Nikola Vrček iz Varaždina, dok je treće mjesto pripalo Vanji Galovskom iz Skoplja.
Nakon regionalnih natjecanja, najboljih pet kandidata iz svake regije plasirali su se u finale. Sudionici koji su ostvarili najbolje rezultate nagrađeni su novčanim nagradama i prestižnim titulama koje priznaju njihov uspjeh u industriji. Međutim, svi natjecatelji su imali koristi od sudjelovanja u natjecanju, jer su stekli vrijedno iskustvo i mogli razviti svoje vještine.
Svi prijavljeni sudionici imali su priliku prikazati svoje znanje i vještine u pripremi i posluživanju koktela, kao i u poznavanju vina, jakih alkoholnih pića i psihologije potrošača. U finalnom natjecanju, finalistima je bio postavljen izazovan zadatak - morali su napraviti originalni koktel, profesionalno poslužiti goste te prepoznati različita pića pomoću svog njuha. Također, morali su demonstrirati znanje i spretnost u pripremi, točenju i posluživanju različitih vrsta pića i kave, prilagođavajući se narudžbama koje su dobili.
vz.aktualno.hr/vecernji.hr