Miss7 donosi recept finog kolača koji se topi u ustima. Ako ti se jede nešto fino i slatko pa tražiš neki novi recept koji nema bezbroj čudnovatih sastojaka i brzo se spravlja, onda je ovo pravi kolač za tebe. Ne treba ga ni peći.
Sastojci
• 2 pakiranja Oreo keksa (oko 36 keksa)
• 10 žlica rastopljenog margarina ili maslaca
• 250 g plus 2 žlice maslaca od kikirikija
• 125 g šećera u prahu
• 160 g čokolade za kuhanje
• 120 ml kokosovog mlijeka iz limenke
Priprema
1. Usitni oreo u mikseru ili stavi u vrećicu za zamrzavanje pa smrvi s pomoću valjka za tijesto.
2. Pomiješaj mrvice keksa sa 6 žlica rastopljenog margarina ili maslaca.
3. Pritisni tu smjesu na dno kalupa za pitu tako da je rub potpuno prekriven, a zatim stavi na 10 minuta u zamrzivač.
4. U međuvremenu napravi nadjev, odnosno maslac od kikirikija, preostali rastopljeni margarin ili maslac te šećer u prahu izmiksaj u glatku smjesu.
5. Smjesu od maslaca stavi na biskvit od keksa te zagladi. Stavi ponovno u zamrzivač.
6. Za čokoladnu glazuru zakuhaj kokosovo mlijeko u loncu, makni sa štednjaka te rastopi u tome 2 žlice maslaca od kikirikija i čokoladu za kuhanje dok ne nastane glatka smjesa. Ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi.
7. Stavi glazuru na kolač te barem na sat vremena u hladnjak dok se glazura ne stvrdne.
vzaktualno.hr/miss7.24sata.hr