Nova nedjelja i novi recept za sve koji si volite zasladiti dan! Kao i obično, pronašli smo za vas recept za iznimno ukusnu slasticu jednostavne pripreme.
Narančine kocke kremasti su kolač u kojemu se s relativno malo sastojaka, napravi pravo malo čudo okusa. I naravno, potroši se baš sve To u osnovi znači da za cijeli kolač trebaju samo 4 jaja, od čega u biskvit idu bjelanjci, dok se od žumanjaka kuha krema.
Recept za ovonedjeljnju slasticu „posudili” smo od dobro nam poznate sjajne kuharice Sandre Gašparić, s njezine stranice recipeci.com.
Narančine kocke su i osvježavajući kolač, pogotovo ako volite naranče koje se u kombinaciji s orasima u ovom kolaču savršenu fino osjete
POTREBNI SASTOJCI
Za biskvit:
-4 bjelanjka
-200 g mljevenih oraha
-150 g šećera
-2 žlice krušnih mrvica
-1 žlica oštrog brašna
Za kremu:
-4 žumanjka
-150 g šećera
-2 vrećice vanilin šećera
-1 žlica oštrog brašna
-150 g maslaca
-sok (i korica po želji) jedne naranče
I još:
-2 naranče
-250 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg. Potom im postepeno dodavati šećer i miksati tako dugo dok ne postane potpuno čvrsto i sjajno. Na kraju ručno umiješati orahe i krušne mrvice i sve dobro sjediniti.
Dobivenu biskvitnu masu rasporediti u lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti. Neka lim za pečenje ne bude veći od 36×20 cm jer će biskvit ispasti pretanak. Peći u pećnici zagrijanoj na 180*C 25-30 minuta. Pečeni i još vrući biskvit preliti sokom iscijeđenih naranči.
Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati sok naranče i brašno pa kremu uz miješanje skuhati ili na jako tihoj vatrici ili na pari. Kremu je potrebno stalno miješati dok se kuha. Gotova je za cca 3-4 minute. Kremu ohladiti povremenim miješanjem i paziti da se na vrhu ne stvori korica. U hladnu kremu umiksati izrađen maslac.
Preko ohlađenog i natopljenog biskvita rasporediti kremu, poravnati pa od gore staviti čvrsto ulupano slatko vrhnje. Po želji ukrasiti kriškicama naranči.
Kolač dobro rashladiti i poslužiti rezan na kocke.
vzaktualno.hr/recipeci.com