Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Dunavski valovi: Recept za desert koji će impresionirati svakog gosta

Dunavski valovi: Recept za desert koji će impresionirati svakog gosta

Lifestyle
27. listopada 2024.
Sara Smoljan
729
kolac desert Dunavski valovi
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Dunavski valovi su puno više od običnog deserta. S ovim ćete receptom zadiviti ukućane i goste, a pronašli smo ga na Coolinarika.

Sastojci

Tijesto

6 jaja
250 g maslaca
250 g šećera
1 Dolcela vanilin šećer
100 ml mlijeka
160 g Podravka glatkog brašna
160 g Podravka oštrog brašna
1 Dolcela prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog cimeta
3 žlice mlijeka
500 g ocijeđenih višanja iz Podravka kompota light ili 500 g svježih višanja bez koštica

Krema

750 ml mlijeka
2 vrećice Dolcela pudinga od vanilije
2 Dolcela vanilin šećera
100 g šećera
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu

Glazura

200 g čokolade za kuhanje
8 žlica mlijeka
60 g maslaca

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pjenasto izmiješajte omekšali maslac, šećer i vanilin šećer, a potom dodajte žumanjke i mlijeko te dobro izmiješajte.

Brašna pomiješajte s praškom za pecivo i postupno dodajte smjesi. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Pripremite dublji kalup (35×22 cm) namazan maslacem i posut brašnom. Dvije trećine tijesta ulijte u kalup i poravnajte. U ostatak tijesta umiješajte kakao, cimet i mlijeko te prelijte svijetlu smjesu. Dodajte višnje i lagano ih utisnite u smjesu. Pecite oko 40 minuta.

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Prašak za puding pomiješajte s malo mlijeka, šećerom i vanilin šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni puding i kuhajte dok se zgusne. Ohladite uz foliju na površini.

Omekšali maslac razradite sa šećerom u prahu i postupno dodajte ohlađeni puding. Premažite ohlađeni biskvit.

Za glazuru, otopite maslac, dodajte narezanu čokoladu i mlijeko te miješajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi i prelijte preko kreme.

Kolač prije posluživanja dobro ohladite i narežite na kocke ili rombove.

FOTO: printscreen YouTube ReciPeci
vzaktualno.hr/web.coolinarika.com

Sara Smoljan 604 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Rano otkrivanje raka dojke spašava živote, a među tom skupinom su i sve mlađe žene
Događanja
2024-10-27

Sljedeća Vijest

AKUD Žensko kazalište iz Gornjeg Jesenja proslavilo 50. rođendan
Događanja
2024-10-27
Izdvojeno
Lepoglava u znaku ponosa i sjećanja: župan Stričak otvorio izložbu “Koracima slobode”
Događanja
18. prosinca 2025.
Jozica
Blagdani nisu vrijeme za kupnju životinja: Udomite, ne darujte impulzivno!
Hrvatska i svijet
18. prosinca 2025.
Alenka Kučić
Zajedništvo na djelu: Donja Voća pokazala veliko srce na prvom Dječjem adventu
Događanja
18. prosinca 2025.
Jozica
Blagdanska humanitarna akcija Mladeži HDZ-a za Socijalnu samoposlugu Kruh sv. Antuna
Politika
18. prosinca 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
Novomarofski Božićni bibliobus i Djed Mraz donose osmijehe i knjige mališanima!
Fotogalerija
17. prosinca 2025.
Mališani ukrasili božićno drvce ispred Općine Trnovec Bartolovečki: „Bitno je da se svi družimo i zabavimo!”
Fotogalerija
11. prosinca 2025.
ADVENT V MAROFU Upaljena druga adventska svijeća i obilježena 45. obljetnica KUD-a Marof
Fotogalerija
7. prosinca 2025.
Veliki dan za Gradski muzej Varaždin: Otvoreno 8. Bijenale slikarstva, prvi put izvan Zagreba
Fotogalerija
3. prosinca 2025.
Na Gradskom groblju u Varaždinu odana počast preminulim građanima te preminulim, poginulim i nestalim braniteljima
Fotogalerija
31. listopada 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.