Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Recept za sočni kolač s jabukama, bademima i puding kremom

Recept za sočni kolač s jabukama, bademima i puding kremom

Lifestyle
23. ožujka 2025.
Siniša Kalajdžija
221
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Ovaj ukusni kolač s jabukama, bademima i puding kremom ima okus sličan sočnoj piti s jabukama, ali je zapravo još bolji. Savršen je dok je još topao, a nakon što se ohladi, dobiva jedinstvenu teksturu i miris.

 

POTREBNO:

Za biskvit:

2 jaja

100 g šećera

prstohvat soli

100 ml mlijeka

50 ml ulja

220 g brašna

2 žličice praška za pecivo

300 g jabuka

 

Za kremu:

1 puding od vanilije

6 žlica šećera

300 ml mlijeka

4 žlice milerama

 

I još:

60 g badema u listićima

3 žlice šećera

1 žličica cimeta

 

PRIPREMA:

 

Prije svega jabuke oguliti i naribati. Posipati ih šećerom i cimetom pa promiješati Ako su jabuke kiselije, slobodno dodajte malo više šećera.

Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje, mlijeko i ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka i naribane jabuke.

Biskvitnu smjesu rasporediti u lim za pečenje koji prethodno treba ili nauljiti i pobrašniti ili obložiti papirom za pečenje. Posipati preko svega ravnomjerno listiće badema.

Za kremu skuhati puding sa predviđenom količinom šećera i mlijeka. Odmah u vrući puding dodati mileram pa promiješati. Hladiti kremu uz miješanje dok se ne ohladi na sobnu temperaturu i dok se krema malo ne zgusne.

Prohlađenu kremu staviti u plastičnu vrećicu ili špricu za ukrašavanje pa nanijeti preko biskvitne smjese i badema u debljim linijama unakrsno kao mrežu.

Ovako složen kolač peći u pećnici na 180*C oko 40 minuta.

Pečeni kolač malo prohladiti i posipati šećerom u prahu pa narezati na komade i poslužiti.

Uživajte!

Foto: screenshot

vzaktulano.hr/recipeci.com

Siniša Kalajdžija 2214 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Koja je prava funkcija malog džepa u ženskim gaćicama?
Lifestyle
2025-03-23

Sljedeća Vijest

Općina Gornja Stubica bogatija za 11 novih vatrogasaca
Događanja
2025-03-23
Izdvojeno
Birališta su zatvorena – izašle prve izlazne ankete
Politika
18. svibnja 2025.
Ivana
Rekordnih 50 novih vatrogasaca u Ludbreškoj regiji
Događanja
18. svibnja 2025.
Ivana
Druga izlaznost: U Varaždinskoj županiji glasalo 35,29 % birača
Politika
18. svibnja 2025.
Ivana
Ovo je TOP 10 najtraženijih zanimanja u Varaždinskoj županiji
Gospodarstvo
18. svibnja 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
FOTO Mali Varaždinci proslavili najšareniji dan u godini! Njih 1500 zaplesalo na Europskom trgu
Fotogalerija
4. ožujka 2025.
Toplički fašnjak: Tradicija, veselje, šarenilo i kreativnost na ulicama Varaždinskih Toplica
Fotogalerija
3. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.