Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Zebra kolač: Jednostavan, sočan i savršen za svaki trenutak

Zebra kolač: Jednostavan, sočan i savršen za svaki trenutak

Lifestyle
30. ožujka 2025.
Siniša Kalajdžija
356
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Zebra kolač je klasik u mnogim domaćinstvima, a svojom jednostavnošću i fantastičnim izgledom osvojio je mnoge. Sličan je mramornom kolaču, no uz dodatak prelijevanja koje mu daje sočnost i neodoljivu aromu. Kolač je prepun šarenih pruga koje podsjećaju na zebru, pa je omiljen i među djecom. Osim toga, sastojci su jednostavni i uvijek pri ruci, što ga čini idealnim izborom za brz i ukusan kolač koji ćete obožavati! Recept smo pronašli na stranici recipeci.com.

 

POTREBNO:

4 jaja

3 čaše glatkog brašna

1,5 čaša šećera

1 vrećica praška za pecivo

1 vrećica vanilin šećera

1 čaša jogurta

1 čaša suncokretovog ulja

5-6 žlica mlijeka

4 žlice kakaa

3 žlice ruma

 

PRIPREMA:

Cijela jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno dodati jogurt, ulje i mlijeko pa dobro sve sjediniti. Tada dodati brašno s praškom za pecivo.

Dobivenu biskvitnu masu podijeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio dodati kakao i rum pa dobro promiješati.

U okrugli kalup 22-24 cm promjera staviti masni papir za pečenje. Tada na sredinu papira staviti veću žlicu ili tri jušne žlice tamne smjese. Zatim na sred te smjese odmah staviti istu količinu žute i tako nastaviti naizmjence dodavati jednu smjesu na drugu dok se sve ne potroši. Kako budete stavljali smjesu jednu na drugu ona će se širiti sama od sebe prema rubovima kalupa.

Prije pečenja kalupom lupiti lagano o stol kako bi istjerali eventualne mjehuriće zraka. Peći u pećnici zagrijanoj na 180*C 25-30 minuta.

Pečeni kolač kratko ohladiti, maknuti papir za pečenje pa poslužiti rezano na šnite.

Foto: screenshot

vzaktualno.hr/recipeci.com

Siniša Kalajdžija 2490 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Zrinka Ljutić osvojila Mali kristalni globus, vratila se u Hrvatsku, ali bez dočeka
Sport
2025-03-30

Sljedeća Vijest

Norovirus na rekordnoj razini u Velikoj Britaniji - bolnice na rubu kapaciteta
Hrvatska i svijet
2025-03-30
Izdvojeno
Ludbreg predvodi veliki projekt održivog turizma – stiže više od 5 milijuna eura iz EU fondova
Događanja
30. listopada 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
S početkom mjeseca na snagu stupaju nova prometna pravila
Hrvatska i svijet
30. listopada 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Međimurska zaklada solidarnosti Katruža proslavila 25 godina djelovanja
Događanja
30. listopada 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
U Termama Sveti Martin počela konferencija o održivom kontinentalnom turizmu: Kontinentalni turizam treba jačati!
Događanja
30. listopada 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
Povratak u prošlost uz stare običaje, jela i dobra vina: Voćanska etno kuća otvorila svoja vrata
Fotogalerija
26. listopada 2025.
Klenovnik: Dječji vrtić Latica proslavio rođendan!!!
Fotogalerija
10. listopada 2025.
Sa svečane sjednice u Klenovniku načelnik Pintarić poručio: Naša općina napreduje i pritom čuva svoju tradiciju, identitet i povezanost među ljudima
Fotogalerija
9. listopada 2025.
Europski tjedan sporta: Challenger Race Varaždin 2025. okupio brojne sudionike – u prvom planu zabava i druženje uz sport!
Fotogalerija
26. rujna 2025.
Ovako se danas probudila Krapina – započela velika proslava 150 godina DVD-a Krapina
Fotogalerija
6. rujna 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.