Za sve ljubitelje jednostavnih deserata – ovaj mousse od tamne i bijele čokolade pravi je pogodak. Trebat će vam svega tri sastojka i malo strpljenja dok se desert stisne u hladnjaku. Recept donosimo s recepti.index.hr.
Sastojci: 100 g čokolade za kuhanje, 100 g bijele čokolade 500 ml vrhnja za šlag i naribana čokolada za dekoraciju
Priprema:
Nasjeckajte čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu na manje komadiće i prebacite ih u dvije odvojene posude.
Na srednje jakoj vatri zagrijte 200 ml vrhnja za šlag do vrenja pa sklonite s vatre. U jednakoj količini prelijte vrhnje preko nasjeckane bijele i tamne čokolade. Pustite da odstoji 2 minute pa dobro promiješajte. Nakon što se u potpunosti otopila, stavite ju sa strane kako bi se ohladila.
U većoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja u čvrsti šlag. Dobiveni šlag u istom omjeru podijelite u dvije posude.
U jednu polovicu šlaga postepeno dodajte ohlađenu bijelu čokoladu i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Isti postupak ponovite s ostatkom šlaga i tamnom čokoladom.
Pripremite manje posudice ili čaše za serviranje. Raspodijelite tamnu smjesu u posudice, zagladite vrh ili malo protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi. Na nju stavite bijelu smjesu i stavite u frižider na 3 do 4 sata.
Prije posluživanja na vrh svakog čokoladnog moussea naribajte malo čokolade.
Foto: screenshot YouTube
vzaktulano.hr/recepti.index.hr





