Ako tražite jednostavan i brz recept za male, slatke keksiće koji oduševljavaju i okusom i izgledom, imamo pravo rješenje. Husarski kolačići savršeni su za svaku priliku – od blagdanskog stola do popodnevnog uživanja uz kavu. Ne trebate čekati jer se tijesto ne hladi u frižideru, a punjenje možete prilagoditi svojim omiljenim marmeladama. Recept donosimo s Natašine slastice.
Sastojci: 370 g brašna, 3 žumanjka, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, korica 1 limuna, 100 g mljevenih lješnjaka i 250 g margarina
Dekoracija: marmelada po želji, šećer u prahu za posipati, 150 g sjeckanih lješnjaka
Husarski kolačići priprema tijesta:
U zdjelu s brašnom dodajte narezan margarin ili maslac sobne temperature, vanilin šećer, šećer, žumanjke, koricu naribanog limuna i mljevene lješnjake te rukom umijesite tijesto.
Podijelite ga na jednake dijelove i oblikujte kugle. Od svake kugle napravite valjak i izrežite ga na male dijelove. Od svakog manjeg dijela napravite kuglicu.
Kuglice uvaljajte u sjeckani lješnjak pa slažite ih na masni papir. Napravite udubinu na sredini svake kuglice. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 minuta i nakon toga ostavite ih da se ohlade.
Ohlađene keksiće posipajte šećerom u prahu. Za punjenje omekšajte marmeladu po želji, ako je to potrebno i marmeladu stavite u udubljeni dio keksića.
Foto: screenshot YouTube
vzaktulano.hr








