„Prema zaprimljenim podacima ne postoje značajne razlike u kakvoći i kvaliteti hrane između zemalja članica EU, uključujući i zemlje Istočne Europe“, priopćila je Europska komisija nakon prošlotjednog sastanka kojem su uz predstavnike Komisije nazočili i predstavnici proizvođača hrane, potrošača te nevladinih udruga, piše tportal.
Dirk Jacobs, zamjenik glavnog direktora industrijskog udruženja Food Drink Europe-a, istaknuo je kako se prehrambeni proizvodi katkad doista razlikuju po pojedinim zemljama članicama EU, ali nema podjele na istočna i zapadna tržišta te dodao da nejednake metode testiranja kvalitete hrane kakve se sada provode isporučuju varijabilne rezultate zbog čega bi trebalo uvesti jedinstvene protokole testiranja.
Članice Koordinacije hrane i pića Hrvatske udruge poslodavaca podržavaju ideju uvođenja jedinstvenog protokola za testiranje kvalitete. Smatraju da sigurnost i kvaliteta proizvoda kao i transparentno i pouzdano informiranje potrošača o proizvodima trebaju biti zajamčeni u cijeloj EU.
www.vzaktualno.hr / tportal.hr