Što radite u petak, 3. studenog? Od 18 sati možete se pridružiti radionici „Ayurvedski principi kuhanja“ u centru Joge u svakodnevnom životu, u Cankarevoj 1, u Varaždinu.
Voditeljica radionice Branka Živčec naučit će vas kako iz jednostavnih namirnica pripremiti bezmesna gurmanska jela koja mogu hraniti i liječiti, kako koristiti začine, što je to kitchari te pravilan položaj tijela kod kuhanja.
S čudesnim svijetom začina i ayurvedskim principima kuhanja upoznat će vas uz pomoć kitcharija. U prijevodu „dva zrna“, ova vrsta jela odlično djeluje na procese probave, sluznicu crijeva i želudac, hrani sva tkiva te daje snagu i vitalnost, poručuju iz udruge Joga u svakodnevnom životu.
Moći će se degustirati beskvasni i bezglutenski kruščići od raži, zobi i lana, namazi od heljde i leće, slatkiši od slanutkovog brašna i sirove kuglice. Donacija za namirnice je 50 kuna, a predbilježbe na varazdin@yogaindailylife.org.
www.vzaktualno.hr