Vrijeme se pogoršalo, nije pogodno za izlaske i šetnje, već je najbolje ostati negdje u zatvorenom, na toplom, a kako vam ne bi bilo dosadno, i kako biste imali nešto na tanjuriću kad budete gledali film ili surfali internetom, predlažemo da napravite ovaj ukusan, a jednostavan kolač.
Biskvit:
3 bjelanjka
12 žlica šećera
7 žlica ulja
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
3 žumanjka
Preljev:
3dl mlijeka +2 žlice šećera
Glazura::
100g čokolade, 2 žlice mlijeka, 1 žličica ulja
Priprema
1. Čvrsto umutiti snijeg od bjelanjaka, postupno dodati šećer ulje, žumanjke, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo.
2. Namazati manju posudu za pečenje s malo margarina (ili maslaca) i u njoj peći biskvit na 180 stupnjeva oko 20 min.
3. Za to vrijeme prokuhati mlijeko i šećer za preljev i vreo kolač preliti s vrelim preljevom. Kolač će totalno isprva plivati u mlijeku ali za par minuta biskvit sve upija i postaje savršen.
4. Za glazuru otopiti sve sastojke, preliti kolač i ohladiti ga i služiti s tučenim slatkim vrhnjem.
a.kučić/vzaktualno.hr/coolinarika