Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Zlatna Solinka", nastavljeno je trinaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po treći put zaredom održan je u Solinu u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza.
Ova dvodnevna manifestacija započela je u srijedu, 7. veljače, kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda za svečanu večeru koja se održala sljedećeg dana. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, glavna jela od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća te deserte od klementina, rogača, badema i skute. Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Vladimir Balent, Gostimir Dragić i Erich Glavica.
Pobjedu u ukupnom poretku je kao i u prvom kolu odnio Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina. Ivan je u svakoj od zasebnih kategorija bio na postolju, no ne i na najvišoj stepenici. Dva druga mjesta, u hladnoj plati i desertu te treće mjesto u glavnom jelu bilo je dovoljno za ukupnu pobjedu. Na drugo mjesto plasirao se Marin Pozder, također iz varaždinskog restorana Bedem, koji je bio najbolji u desertu te drugi u glavnom jelu, dok je Dario Špehar iz hotela Plitvice pobijedio u predjelu i glavnom jelu, ali ga je boljeg plasmana koštao rezultat u desertu.
Treće kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se sredinom ožujka u Bjelovaru.
www.vzaktualno.hr