Subotnja kupovina na placu, odnosno druženja uz kavu nama su Varaždincima već dio tradicije. Gotovo uvijek se zadržimo u gradu dulje nego što smo planirali (a to nije grijeh, budući da je u tijeku vikend-shema), pa obično imamo strku oko ručka. No, dobra ideja je jedan, a dobra organizacija drugi dio posla – mi nudimo ideju, a vi se organizirajte kako znate i umijete i pripremite ukusan, brzinski ručak.
Sastojci:
8 tortilla
500 g mljevenog mesa
2 crvena luka
400 g pelata ili 4 rajčice
1 limenka kukuruza
1 limenka crvenog graha
1 crvena paprika
1 zelena paprika
malo bijelog vina (nije obavezno)
sir za posipanje
malo chillija (nije obavezno)
Priprema:
Sitno nasjeckajte crveni luk te ga pirjajte na ulju. Kad postane staklast, dodajte mljeveno meso i kad ono dobije boju, dodajte nasjeckane pelate, pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode i prema želji možete dodati malo vina.
Kad je gotovo pirjano, dodajte crvenu i zelenu papriku izrezane na trakice, ostavite pirjati još nekoliko minuta te nakon toga dodajte limenku kukuruza i crvenog graha, bez dodatnog kuhanja.
Svaku tortillu napunite nadjevom, pospite naribanim sirom, preklopite i zabodite čačkalicom pa poredajte u posudu za pečenje. Naribajte po njima još malo sira zapecite nekoliko minuta na 180 ° C.
Možete poslužiti uz, primjerice, zelenu salatu, a može i s vrhnjem u koje ste umiješali malo chillija.
foto:zena.hr
a.kučić/vzaktualno.hr/zena.hr